MVO

Naast het leveren van een uitstekend duurzaam product, hecht Fox Productions veel waarde aan milieuverantwoord ondernemen. Al sinds de start van ons bedrijf in 1983 zorgen wij dat het productieproces zo min mogelijk schade toebrengt aan mens en milieu.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Milieuvriendelijke inkt

Daarom gebruiken we uitsluitend inkt van Wilflex met het eco passport certificaat. Deze inkt bevat geen ftalaten en is daarmee het meest milieuvriendelijk. Ook maakt onze studio geen gebruik van chemische films. In plaats daarvan worden logo’s en afbeeldingen in film gebrand.

Gesloten schoonmaaksysteem

Daarnaast hanteren we een gesloten schoonmaaksysteem. Wij reinigen onze machines en drukpersen met een ingenieuze automatische filtermethode. Het afvalwater wordt hierbij compleet gezuiverd en zo schoon als drinkwater weer opgenomen in het rioolstelsel.

Door een afzuigsysteem boven alle drogers komen er eveneens geen schadelijke stoffen in het milieu terecht. Wij hebben gasdrogers die schoner en goedkoper zijn dan elektrische drogers. Een speciale reinigingsdienst haalt het restafval op. Daarna maken we de drukkerij schoon met een schoonmaakmiddel op basis van citrusfruitextract. Want terpentine en het bindmiddel tolueen komen er bij Fox Productions niet in.

Kijk op de website van MVO Nederland voor meer informatie.

Eén van onze collecties met het GOTS Certificaat is die van Stanley & Stella.

FOX-buckets
FOX-machine
FOX-paintjar
FOX-pantone
FOX-polos
FOX-rakel

ON DEMAND
BESTELLEN

on demand bestellen uit onze catalogi

ALLE CATALOGI
VOLLEDIGE PORTFOLIO